Apple retter Pages og Keynote

By | 25. november 2013

Fornylig kom der en opdatering af Pages, Keynote og Numbers. Opdateringer der har givet en hel del problemer, fordi opdateringen medførte at man var tvunget til at opdatere og ikke kunne fortryde.
I PCWorld fandt jeg denne glimrende artikel skrevet af Kim Stensdal der beskriver problemerne (jeg har klippet i den):

Apple-kontorpakken iWork med programmerne Numbers, Keynote og Pages er for nylig blevet gjort gratis for nye iOS- og Mac-brugere.
Særligt Pages 5.0 til Mac har dog skabt alt andet end glæde hos brugerne.
Mange af Mac-brugerne har tidligere anvendt Pages 09 – den version, der kostede penge – og disse brugere præsenteres automatisk for beskeden om, at de nu kan hente det helt nye Pages 5.0.
Men Pages 5.0 er slet ikke det, den gamle version var.

“Denne iWork-opdatering er latterlig. Hvis I skal tage indmaden ud af jeres programmer for at starte på en frisk, kan I i det mindste advare folk. Jeg kommer til at installere iWork 09 fra disk og vil se mig om efter alternative tekstbehandlings-programmer,” skrev en bruger eksempelvis i Apples eget support-forum.

Apple klar med ny version
Problemet er, at mange tilsyneladende ikke har været opmærksomme på, at der ikke bare er tale om en ny version af applikationen, men derimod en helt anderledes applikation med andre funktioner end dem, man fandt i den gamle.
Nu forsøger Apple at imødegå noget af den kritik, der har været. Version 5.0.1 af Pages er frigivet til de gnavne Mac-brugere.

Apple har med den version igen gjort det muligt at tilpasse værktøjslinjer i Pages, ligesom denne mulighed også skal være tilbage i Numbers og Keynote.
Det er dog kun en lille forbedring i forhold til de massive protester, der har været over særligt Pages 5.0 til Mac.

Apple beroligede for et par uger siden brugerne med, at der nok skal komme mange nye funktioner i Pages på sigt.
“Ved omskrivning af programmerne er der nogle af funktionerne fra iWork ’09, der ikke er med i første version. Det er planen at lancere nogle af funktionerne igen i de næste versioner og løbende indføre helt nye funktioner,” skrev selskabet og listede følgende funktioner, der vil blive føjet til Pages.

Derfor ændrer Apple iWork så meget

Apple ønskede med det nye Pages til Mac at lave en version, der ligesom iOS-versionen var mere enkel og let at anvende, og samtidig ville selskabet sikre en bedre integration til iCloud og dermed også til iOS-versionerne.

Den strategi krævede, at Apple skulle starte helt forfra med Mac-versionen og måtte fjerne en hel del af de funktioner, der lå i den gamle version.

Det er det træk, langt fra alle brugere har været glade for.

“Pages lite, som jeg nu kalder det, vil måske være en velsignelse for nogle brugere. Jeg oplever, at mange finder det skræmmende. Jeg jamrede over hver eneste manglende funktion, fordi jeg bruger de fleste af dem og sætter pris på dem,” skriver en bruger eksempelvis i Apples support-forum.

Læs videre i artiklen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

11 + 3 =