Lille Læser

By | 15. september 2012

Mikroværkstedet er nu også begyndt at lave apps til iPad.

Om Lille Læser skriver de:

Den sproglige kompetence er en af de vigtigste kompetencer, dit barn skal udvikle. Og det gælder både for kompetencen til talesproget og kompetencen til skriftsproget. For langt de fleste børn kommer de talesproglige kompetencer helt af sig selv – bare ved at opleve de voksne bruge talesproget.  Skriftsproget derimod kræver i højere grad, at vi helt konkret peger på det, for at børnene får øje på det og efterhånden kan begynde at bruge det til at læse og skrive med.

Din egen lille læser
Med Lille Læser får du en vej til at invitere dit barn med ind i skriftens verden og prøve kræfter med læsning. Og det kan du gøre, fra dit barn er ganske lille. Lille Læsers hensigt er ikke, at alle små børn skal læse. Tanken er, at hvis du har lyst til at hjælpe dit barn godt på vej ind i læsningens verden, og dit barn har lyst til at følge dig på turen, så er Lille Læser en af de veje, I kan gå. Lille Læser er en hjælp dig, hvis du og dit barn I gerne vil kaste jer tidligt ud i det.

I første omgang hjælper du dit barn til at få øje på, at alt det, vi kan sige med ord, kan vi også sige med skrift. Det er et stort skridt i dit barns liv at få øje på skriften. Og det er et stort skridt at få øje på, at skriften betyder noget. Og at den betyder det samme hver gang.

Bare læse, ikke pace
Dit barn skal opleve, at det er skægt og sjovt at udforske og udfordre verden. Lille Læser har derfor en række forskellige aktiviteter, der blander digitalt materiale med fysiske produkter, og som supplerer ordene med lyd, billeder og film.  Lille Læser giver dig desuden gode ideer og inspiration til, hvordan du kan inddrage skriftsprog i dit barns hverdag – selvfølgelig med udgangspunkt i netop dit barn og dets verden.

Lille Læser - MV-Nordic

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

eight − two =