Personliggør barnets elektroniske enheder

By | 28. oktober 2015

I en teknologisk moderne verden hvor alle børn render rundt med de samme genstande i form af mobiler, konsoller, computere og iPads, så kan det være rart at føle, at tingene er ens egne – både på grund af ejerfornemmelsen, men også for at sikre, at Søren ikke tager Peters ting med hjem. Når børn får et så udvidet forhold til teknologi, som der er sket i de senere år, kan det være rart for dem at føle, at dette er deres base – det er deres private sted. Den bedste måde at få sit barn til at føle sig hjemme ved sin enhed på er ved at personliggøre den med klistermærker, hvor barnet helt selv kan vælge, hvad trykket skal forestille, eller hvad der skal stå.

iPadFå barnet til at føle sig hjemme

Følelsen af at noget er ens base, og at det er her, man føler sig hjemme, kan ikke undermineres. Især som barn er det vigtigt tidligt i livet at føle tryghed. Forskeren Carsten Schjøtt Philipsen har fundet frem til 7 ting, der alle er med til at få barnet til at føle sig hjemme:

  • Fravær af stress
  • Reduceret opmærksomhed
  • Kontrol over nære omgivelser
  • Frihed fra andres regler
  • Anerkendelse af ens tilstedeværelse
  • Mulighed for tilbagetrækning
  • Brug af personlige ting

iPad børnFlere af disse kriterier bliver opfyldt ved en personliggørelse af barnets genstand. Først og fremmest giver brugen af computer, iPad eller lignende kontrol over de nære omgivelser, og det er et rum, hvor de har mulighed for tilbagetrækning i, hvis dagen ikke lige været deres bedste. Ved brugen af klistermærker med tryk på alle disse elektroniske enheder, får barnet en følelse af, at det er deres personlige ting. Det vigtigste er måske ikke, hvad der præcist er på, men bare det at barnet selv har fået lov til at vælge sine klistermærker med opmærkning kan give barnet fornemmelse af, at denne ting er 100 % personlig.

Se her for at læse hele artiklen

Undgå tab af dyre, elektroniske enheder

Den anden store fordel ved at personliggøre de elektroniske enheder er selvfølgelig, at de ikke så let forsvinder – børnene er i hvert fald ikke i tvivl om, at hvis Peter har fået skrevet sit navn med et klistermærke på sin iPad i nogle fine farver, så er det Peters enhed. Så slip for virvaret, spildt tid og ødelagte venskaber ved at bruge klistermærker med tryk, når du skal personliggøre dit barns elektroniske enhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =