Syng og lær nordisk

By | 20. marts 2015

Langt de fleste af de apps, der bliver produceret i Danmark, er meget danske. Men Syng og lær nordisk er undtagelse. Her er en glimrende app for de yngste elever, der forsøger at rette op på den tendens der er til, at glemme vore nordiske broderfolk: nordmændene og svenskerne. Med sang og små spil kan de små øre, høre dansk, norsk og svensk, og på den måde blive mere opmærksomme på ligheder og forskelligheder i de tre sprog.

Syng og lær nordisk møder man Emma, Frederik og Ulle, som taler henholdsvis dansk, svensk og norsk. Børnene holder til i et legehus, hvor man som spiller kan se tegnefilm og spille små sjove spil. Man kan hele tiden vælge, hvem af børnene man vil spille med og på den måde vælges også, hvilket sprog der tales i spillet. Spilleren (barnet) hører således sprogene side om side, som hvis det var sammen med legekammerater fra andre nordiske lande.
iPad-2
Syng og lær Nordisk indeholder fire sjove tegnefilm med, hver deres kendte børnesang – og dette er naturligvis børnesange, som findes på tværs af sprogene. Det er sjovt og lærerigt for børn, at høre sange de kender blive sunget på et andet sprog, som minder om deres eget. Yderligere har spillet også tre mini-spil til hver sang.

Du finder appen her.

Måske kunne folkene bag Syng og lær nordisk senere hen lav en app med danske dialekter. Hvad med sønderjysk, vestjysk, vendelbomål, bornholmsk osv. Det kunne da være spændende, med en app der kunne være med til at bevare nogle af vores dialekters særegenhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

4 × 1 =